Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Muutto Thaimaahan

Lisätty 01.03.2018

OLESKELULUPA TAI VIISUMI THAIMAAHAN

Näin haet oleskelulupaa tai viisumia Thaimaahan

Suomen kansalaisten on haettava viisumia yli 30 päivän oleskelua varten Thaimassa. Voit siis oleskella turistina Thaimaassa 30 päivää ilman, että sinun tarvitsee hakea viisumia (Suomen kansalaiset). Thaimaan viisumia tai oleskelulupaa haetaan Helsingissä sijaitsevasta Thaimaan lähetystyöstä. Thaimaan suurlähetystö Helsingissä käsittelee vain Suomen kansalaisten, Viron kansalaisten ja Suomen oleskeluluvan omaavien viisumihakemukset. Tämä kirjoitus keskittyy Thaimaan turistiviisumin sekä eläkeläisen oleskeluvan hakemista koskeviin asioihin. Näillä kahdella maassaololuvalla työntekoon tai muuhun ansaintatoimintaan Thaimaassa ei ole oikeutta. Mikäli olet kiinnostunut työskentelystä tai yrittäjyydestä Thaimaassa ja haluat saada tietoa työskentelyyn tarvittavista luvista, sinun kannattaa lukea työluvista Thaimaan lähetystön sivuilta.

Lue kokonaan »

Sosiaaliturva ja ulkomaille muutto

Lisätty 10.05.2017

Voiko Kelan tukia saada ulkomailla?

Sosiaaliturva tarkoittaa kansalaisten ja maassa asuvien toimeentulon turvaamista. Sosiaaliturva näkyy konkreettisesti Kelan maksamissa tuissa sekä maksuttomina sosiaali- ja terveyspalveluina.

Kotimaan sosiaaliturva ei lähtökohtaisesti säily muutettaessa maasta toiseen. Lähestulkoon poikkeuksetta asuinmaan vaihtuessa myös sosiaaliturvasta huolehtiva valtio vaihtuu. Sosiaaliturvan säilymiseen vaikuttavat oleskelun kesto sekä se, oleskeleeko EU:n alueella tai EU:n ulkopuolella. Sosiaaliturva voi ulkomaille muutettaessa säilyä kotimaassa ainoastaan poikkeustapauksissa. Siksi on tärkeää tietää, miten käy sosiaaliturvan ja Kelan tukien, kun muutat ulkomaille.

Lue kokonaan »

Ulkomaille muutosta ilmoittaminen

Lisätty 12.03.2016

Ulkomaille muutosta tulee ilmoittaa Suomen viranomaisille

Kun muutat Suomesta ulkomaille, sinun täytyy ilmoittaa muutosta maistraatille ja Kelaan. Muutosta imoittaminen tapahtuu muuttoilmoituslomakkeella. Voit tehdä muuttoilmoituksen internetissä tai lomakkeella, jonka saa maistraatista tai postista. Muuttoilmoitusta tehtäessä on tärkeää huomioida, että maistraatin muuttoilmoituslomakkeella ei ilmoiteta ulkomaille muutosta Kelaan, vann tätä varten on oma lomake. Jos muutat ulkomaille enintään vuodeksi, oikeutesi Suomen sosiaaliturvaan säilyy.

Lue kokonaan »

 

 

Markkinoiden parhaat lainat ja kulutusluotot

Parhaatlainat.fi

 

 

 

OLE MUKANA MIESASIA